Mis Gibi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı

2012 yılında Üniversitemizin ilk oluşum sürecinde yer alan konservatuvarımızda, 2019 yılı sonu itibari ile kuruluş çalışmalarına başladık. Konservatuvarımızı Türk Müziği alanına göre yapılandırdık, lisans, lisansüstü ve doktora düzeyinde eğitim-öğretime başladık.

Mart 2021’de Türk Müziği Devlet Konservatuvarımızın sanat faaliyetlerini de başlattık ve Çanakkale Şehitleri Anma Konseri, Türk Müziği Günleri, Mine’l Aşk, Bağlama Resitali, Aşkın Halleri, Bir Hilal Uğruna, Türbe Önü Buluşmaları gibi büyük organizasyonlar başta olmak üzere toplam 50’ye yakın konser icra ettik. Konserleri görüntülemek için YouTube hesabımızı ziyaret edebilirsiniz.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı 2011 yılında “Devlet Konservatuvarı” adı altında kurulmuş ve 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında yüklendiği misyon ve vizyon ile kuruluş amaçları doğrultusunda adı değiştirilerek “Türk Müziği Devlet Konservatuvarı”na dönüştürülmüştür.

Türk müziği alanına uygun olarak lisans ve lisansüstü düzeyde bölüm, program, anasanat ve anabilim dallarının kurulması, Türk müziği alanında nitelikli kadroların oluşturulması ve konservatuvar için fiziki şartların geliştirilmesi çalışmaları neticesinde bugün, Konservatuvarımız bünyesinde “Çalgı Eğitimi Bölümü” ve bölüm altında “Çalgı Eğitimi Anasanat Dalı” ile “Ses Eğitimi Bölümü” ve bölüm altında “Ses Eğitimi Anasanat Dalı” kurulmuştur. Aynı amaç doğrultsunda Konservatuvarımızda hâlen, Türk müziği saz/ses icrası ve eğitimi alanlarında nitelikli icracı akademisyen kadroların oluşturulması, fiziki şartların iyileştirilmesi ve/veya geliştirilmesi çalışmalarına devam edilmekle birlikte, akademik çalışmalara ve konservatuvarımız bünyesinde oluşturulan icrâ heyeti ile Türk müziği alanında icrâ faaliyetlerine devam edilmektedir.