Meram Tıp Fakültesi Hastanemiz, 135 Profesör, 61 doçent, 55 Doktor Öğretim Üyesi, 17 Öğretim Görevlisi Doktor ve 670 Araştırma Görevlisi Doktor ile üst düzeyde, bilimsel üretkenlik ve araştırmayı amaç edinen, ulusal ve uluslararası alanda kendini kanıtlamış öğretim üyesi kadrosuyla Türkiye’nin tıp alanındaki köklü kuruluşları arasında yer alıyor.
Bugün itibariyle hastanemiz; sahip olmuş olduğu gelişmiş teknoloji ve donanımıyla, 1.350 yatak kapasitesi, 2.866 sağlık çalışanı ile 200.000 m2’lik kapalı alanı ve yeni hastane yerleşkesinde 6 blok, eski hastane yerleşkesinde 10 blok olarak hizmet vermektedir.
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yeni hizmet binasında 55 adet hasta muayene poliklinik odası eski hizmet binasında ise 50 adet hasta muayene poliklinik odası bulunmaktadır.
Bugüne kadar 8.315 kovid hastası hastanemizde şifa buldu.
2019-2021 yılları arasında toplam 2.822.050 hastaya poliklinik, 231.478 hastaya klinik hizmeti sunduk.
2019-2021 yılları arasında toplam 254.293 ameliyat gerçekleştirdik.
4 farklı alanda akreditasyon belgesi aldık. Türkiye’de yüz ve kol nakli yapma ruhsatı alan ikinci Üniversite Hastanesi olduk.
Kapalı kalp ameliyatı, anne karnında ameliyat gibi şehrimizdeki en riskli ameliyatları yapıyoruz. Rotablatör (Damar İçi Tıraşlaması) uygulaması, Radyofrekans Ablasyon tedavisi gibi Türkiye’de sayılı hastanede bulunan tedavilerimizle hastane olarak vatandaşımızın her zaman yanında olmayı sürdürdük.
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi eski ve yeni yerleşkelerinde son üç yılda büyük yatırımlar yaptık.
Hastanemizi, iki ayrı yerleşkede toplam 200.000 m2 kapalı alanda hizmet verebilecek kapasiteye çıkardık.
Yatak kapasitesini 1350’ye yükselterek bölgenin en büyük hastanesi olma özelliğine ulaştık.
Üçüncü basamak ve Yeni doğan yoğun bakım yatak sayısını artırdık.
Kalp Merkezi, Uyku Merkezi, mevcutta devam eden Karaciğer-Böbrek-Kemik İliği Nakil Merkezlerine Komposit Doku Nakli Ünitesini de ekleyerek kapsamlı bir Transplantasyon Merkezi ve kapsamlı İmmünoloji Laboratuvarı oluşturduk.
Yardımcı Üreme Teknikleri Merkezi, Kök Hücre Nakil Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, Kozmetoloji Ünitesi ile ihtiyaca cevap vermeye çalıştık. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Tedavi Merkezimizin mevcut alanını 4 katına çıkardık.
Eski hastane yerleşkesinde kullanıma uygun olmayan A ve C blokları yıkarak şehit sağlıkçılar anısına park alanı olarak düzenledik ve parkımıza “Sağlık Şehitleri Parkı” adını verdik.
S blokta kapsamlı bir tadilat yaptık; Çocuk Hastanesini tamamen yeni binaya taşıyarak, 2,5 kat büyüttük, yatak kapasitesini de 2 katına çıkardık.
Çocuk acil ve çocuk kardiyoloji kliniğimizi tümüyle yenileyerek ülkemizin en büyük acil kliniklerinden biri haline dönüştürdük, günlük hasta kapasitemizi yaklaşık 3 katına çıkardık. Ayrıca yıllardır kirada olan Fizik Tedavi Hastanesini de yine tadilatını yaptığımız bu binaya taşıdık. Eski hastane yerleşkesinde Çocuk Psikiyatri ve Radyoloji hizmet alanını yeniden düzenleyerek daha modern mekanlarda hizmet alanı oluşturduk. S blok eski sterilizasyon alanını revize ettik, Çocuk Kan Alma Birimini bu alana taşıdık.
F blok binamızı, arşiv binası olarak düzenledik, dağınık durumda bulunan evrak ve hasta kayıtlarının bir alanda toplanmasını sağladık.
Erişkin Psikiyatri Anabilim Dalını G bloğa taşıyarak müstakil bir alanda bağımsız, geniş bahçe ve sosyal imkanlara kavuşturduk.
Eski hastane çamaşırhanesindeki cihazları yeniledik ve terzihane kapasitesi ve cihazları artırarak pandemi sürecinde gerekli üretimlerimizi kurum içinde sağladık. Yine bu yerleşkede alt yapıda büyük oranda yenileme çalışması yaparak kapsamlı çevre düzenlemesi başlattık.
Eski yerleşkemizde yürüttüğümüz kapsamlı tadilat çerçevesinde yeni hastaneye taşımadığımız kullanılabilir durumda olan hastane ekipmanımızı, (yatak dolap vb. malzemeleri) şehrimizde ihtiyacı olan okul, askeri alan ve STK’lar ile irtibata geçerek, halkımızın kullanımına sunduk. Sırbistan’da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'a, Üniversitemiz, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılay’ı iş birliği ile hazırlanan 11 tır hastane demirbaşı ve tıbbi yardım malzemesi gönderdik.
Hastanemiz Radyasyon Onkolojisi bölümünde bulunan eski Radyoterapi cihazını yerinden söküp, yeni cihazın kurulumu için gerekli hazırlıkları yaptık. Türkiye’de altı adet, Konya’da tek olan, kanser tedavisi için kullanılan Tomoterapi cihazını, yaklaşık 30 milyon TL yatırım ile Hastanemize kazandırdık.
Doku tipleme ve genetik laboratuvarını yeniledik.
Toplam 1000 m2 alanın, ilgili yönetmelikler çerçevesinde yenilenmesini sağladık, standartlara uygun hale getirdik. Ayrıca 2 adet tam hijyenik doku kültür çalışmalarının yapılacağı hepa filtreli temiz oda yaptık.
Yeni hastane binası içerisinde bulunan röntgen, MR, Tomografi, Göz müdahale odaları ve laboratuvarlara merkezi sistemden bağımsız VRF sistem klima yaptırarak cihazların çalışma esnasında meydana gelen sıkıntılarını giderdik.
Hastanenin eskiyen tıbbi cihazlarını yenileyerek çok sayıda ventilatör-monitör-wi-fi bağlantılı EKG-infüzyon-perfüzyon pompaları-dijital mobil röntgen cihazları aldık. Özellikle pandemi döneminde kaliteyi artırmak ve hasta izolasyonuna uygun olması amacıyla mevcut cihazlara ilave olarak iki adet bilgisayarlı tomografi, çok sayıda ultrasonografi, EKO cihazları, kemik dansitometre cihazı, üroloji holmium lazer cihazı, yeni doğan yoğun bakım 33 adet hasta başı monitörü, tüm hastanede kullanılmak üzere defibrilatör, ameliyathaneye skopi cihazı, Doğumhane NST cihazları, renkli doppler cihazı, iç hastalıkları USG cihazları gibi cihazlar aldık.
Ameliyathanede laparoskopi sistemleri, skopi, mikroskop, bölümlere özel cihazlar ve ameliyat setlerini yenileyerek daha başarılı ameliyatlar için eksikleri giderdik. Endoskopi sistemleri ve ERCP ünitesindeki sistemler yeniledik ve dünyada kullanılan en son model taş kırma cihazını hastaneye kazandırarak bölge halkının hizmetine sunduk.
Hastalarımız, Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi, Diyaliz ve Hemodiyaliz Merkezi, Periton Diyalizi Merkezi, Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi, Kan Merkezi, Kornea Nakil Merkezi, Organ Nakil Ünitesi, Sağlık Turizmi Birimi, Sigara Bırakma Polikliniği, Terapötik Aferez Ünitesi, Yardımcı Üreme Teknikleri Ünitesi, Obezite Merkezi, Kozmetoloji Ünitesi, Sporcu Sağlığı Merkezi, Kalp Merkezi ve Prematüre Retinopatisi (Rop) Tanı Ve Tedavi Merkezi gibi birimlerimizde son teknoloji cihazların imkan tanıdığı tedavilerden yararlanmaktadırlar. Tedavi için şehir dışına çıkmak zorunda kalan hastaların bundan sonra hastanemizde tedavi olabilecekleri ve ihtiyaç duyan çevre illerdeki vatandaşların da hizmet alabileceği bir konuma geldik.
Hastanenin TSE belgelerini yenileyerek sayısını artırdık, uluslararası alanda akreditasyon için hazırlıklara başladık.
Yeni hastane binasına ilave 2 adet 600 m2 alana sahip yeni kantin yaptık ve hastalarımızın hizmetine sunduk.
Yeni hastane binası içerisinde bulunan biyokimya laboratuvarı ve ultrason odalarına merkezi sistemden bağımsız VRF havalandırma sistemi ilavesi yaptık.
Eski hastane yerleşkesinde bulunan onkoloji binasında kot kaynaklı yağmurlu havlarda su basması meydana gelmesi sebebi ile bu binamızda sıhhi tesisat revizyonu yaptık, bu tarz sıkıntıların önüne geçtik.
Yeni hastane binası içerisinde bulunan sterilizasyon ünitesini, yenileme ve bakım yaparak daha modern bir hale getirdik.
Yeni hastane binası girişine kolon ve cephe kaplamaları yaptık, giriş alanını estetik hale getirdik.
Yeni hastane binası içerisinde bulunan Trijenerasyon santralini kullanıma hazır hale getirdik. 2022 yılı içerisinde Trijenarasyon santrali sayesinde doğalgaz kullanarak hastanemizin elektriğini kendimiz üreteceğiz.
Yeni hastane binasında depo olarak kullanılan alanı kovid polikliniğine dönüştürdük, 200 m2 büyüklüğünde toplam 5 poliklinik ve müşahede odası yaptık.
Kovid alanları içerisine hijyenik klima ve havalandırma tesisatları yaparak temiz hava sirkülasyonu sağladık.
Pandemi sürecinde geniş kapsamlı çalışma ekibi ve bilim kurulu oluşturduk. Pandemi hastaları için izole poliklinik-yataklı servis-yoğun bakım-ameliyathane-asansör alanları-immünplazma merkezini düzenledik.
Yoğun bakım yatak ve cihaz sayısını artırarak Konya’da covid hasta tedavi sürecine ciddi destek verdik.
Tıp fakültesi çalışanlarımız yaklaşık %60 covid enfeksiyonuna maruz kalmasına rağmen covid dışı diğer hastalara verilen hizmeti hiç aksatmadan sürdürdük.
Yeni hastane binası A blok bodrum katta hasta trafiğini kaldıramaması sebebi ile deformasyona uğrayan koridor seramiklerinin yerine özel saha betonu attık, üzerini epoksi kapladık.
Yeni hastane binası otopark alanına 80 m2 25 araç kapasiteli kapalı motosiklet parkı yaptık.
Yeni hastane binası içerisine 650 m3/saat kapasiteli 2 adet vakum pompası aldık, mevcut sistemlerin kapasitesini artırdık.
Yeni hastane binası otopark alanındaki refüj içlerine sulama hattı çektik, bu alanlara 125 adet ağaç diktik.
Yeni hastane binasına giriş ve çıkışların düzenlenmesi ve ısı kayıplarının önlenmesi amacı ile döner kapı ve otomatik kapıları yaptırdık.
Yeni hastane binası önü otoparkı ile Acil otoparkı arasında hastaların en kısa yoldan ulaşımını sağlamak için iki alan arasına çelik merdiven yaptık.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
Not: Veriler 2021 yılı sonu itibari ile oluşmuş verilerdir. Kıyaslamalar, 2018-2021 yılları arasıdır.