Üniversitemizde akademik ve idari personelimizin sosyal sorumluluk anlayışıyla ve gönüllüğe dayalı olarak sundukları katkılar ile başlatılan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs verilmesi süreci, hayırseverlerin de destekleri alınarak büyütülmüş ve Necmettin Erbakan Üniversite Geliştirme Vakfı (NEVA) tarafından yürütülmeye başlamıştır. NEVA himayesinde ve koordinesinde mevcut burs faaliyetleri her yıl artarak devam etmektedir. Bu doğrultuda Neva tarafından, belirli kriterler ışığında ve mevcut finansal kaynaklara dayanarak aşağıdaki kategorilerde burs imkanı sunulmaktadır.
Not: Bu sayfadaki bilgiler, 01 Eylül 2022 tarihinde güncellenmiştir. Neva'nın destek programları ile ilgili en güncel bilgileri sitesinden takip edebilirsiniz.
Üniversitemizde öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her öğrenci İhtiyaç bursuna başvuru yapabilecektir.
Üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler Uluslararası Başarılı Öğrenci Bursuna başvuru yapabilecektir. Başvuru yapacak olan bursiyerin hazırlık ya da birinci sınıftan en az 3.00 ortalamayla başarılı bir şekilde üst sınıfa geçmiş olması gerekmektedir.
Üniversitemizde öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ulusal başarılı Öğrenci bursuna başvuru yapabilecektir. Başvuru yapacak olan bursiyerin hazırlık ya da birinci sınıftan en az 3.00 ortalamayla başarılı bir şekilde üst sınıfa geçmiş olması gerekmektedir.
Üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler üstün başarı bursuna başvuru yapabilecektir. Koşullar üniversitemizce tanınan kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılan iş birliği ve sınavlar neticesinde kabul edilen kriterlerce belirlenecektir.
Üniversitemiz bünyesinde yer alan Araştırma Görevlileri yurt dışı destek bursuna başvuru yapabilecektir.
Öğretim elemanlarının son takvim yılı içinde, Üniversite adresli olarak SCI, SCI-Exp., SSCI, AHCI ve Scopus kapsamında taranan dergilerde, üniversitenin “International Collaboration Impact (Uluslarası İşbirliği Etki Değeri)” kategorisinde, o takvim yılındaki üniversitenin etki değerinin üstünde en fazla uluslararası işbirlikle yapılan yayınların sıralamasında Sağlık, Fen-Mühendislik ve Sosyal Bilimler temel alanlardan her birinden en yüksek puana sahip öğretim elemanları tespit edilir. Bu sıralama yapılırken ilgili yıla ait üniversitenin “International Collaboration” (Uluslarası İşbirliği)” kategorisindeki Category Normalized Citation Impact (CNCI) (Kategori Normalize Atıf Etkisi) ve FieldWeighted Citation Impact (FWCI) (Alan Ağırlıklı Atıf Etkisi) ortalama değerinin üstündeki etki değerleri dikkate alınır.
Her yıl belirlenen tarihlerde neva.org.tr veya erbakan.edu.tr adresinden duyurulacaktır.
Başvurular bursiyer adaylarından alınan bilgiler doğrultusunda ilgili komisyon tarafından değerlendirilerek, nihai karar verilmektedir.