TAMAMLANMA DURUMU
%10

Üniversitemizin, Selçuklu Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle 2012 yılından bu yana yürüttüğü Gevale Kalesi’ndeki kazı çalışmaları devam etmektedir.

Üniversitemiz, Selçuklu Belediyesi ve Konya Müzeler Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen çalışmalar tarihe ışık tutuyor.

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan 1720 rakımlı Takkeli Dağ’ın eteklerinde 2012’de başlayan kazılarda, 3-4’üncü yüzyıla tarihlendirilen 35 kaya mezarı ortaya çıkarıldı.

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı’nın izlerini taşıyan Takkeli Dağ’da 10 yıldır yürütülen kazılarda önemli bulgulara ulaşılıyor. Zirvesinde tarihi surlar, çok sayıda su sarnıcı ve tapınak barındıran ve tarihi kaynaklarda “Gevele Dağı” olarak da isimlendirilen yerde, bugüne kadar Fatih Sultan Mehmet dönemine ait gülleler ile saray ve hamam yapıları, gizli geçitler, çok sayıda seramik parça ve savaş materyalleri bulundu.