Mis Gibi Ereğli Tarım Hayvancılık Kompleksi

Tarım Hayvancılık Kompleksimiz, Ereğli ilçemizde konuşlanmış Veteriner ve Ziraat Fakültelerimizin uygulama ve üretim alanı olarak tasarlanmaktadır.

Kompleksimiz, hem öğrencilerimizin uygulamalı eğitim alanı hem de ülkemizde katma değerli üretim gerçekleştirilebilecek niş alanlarda üretimler yapılacaktır.

Bu çerçevede ortak işbirliği amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından projenin konuşlanacağı ilgili lokasyona Tarım Lisesi açılmıştır.

Üniversitemiz ve Ereğli Belediyesi paydaşlığında yürütülen Organik Tarım Projesi ile Türkiye’de örnek olacak projeler geliştirmeye devam ediyoruz.

Konya’nın Ereğli ilçesinde bulunan yaklaşık 2 milyon 700 bin metrekarelik arazide ayçiçeği, domates, biber, kavun, karpuz gibi katma değeri yüksek birçok ürün Üniversitemiz ve Ereğli Belediyesi iş birliğiyle organik olarak yetiştiriliyor. Projeye, özellikle gıda arz güvenliği açısından önem veriyoruz.

Projeyle ayrıca, nitelikli mühendislerin yetiştirilmesi ve Ereğli’nin tarım potansiyeline çeşitlilik kazandırılmasını da amaçlıyoruz.