Mis Gibi Aile Danışmanlığı Merkezi

Merkezde özellikle aile ve gençlik konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı seminer, çalıştay ve konferanslar düzenlenmektedir. Bunun yanında aile ve gençlik ile ilgili sorun tespiti ve çözüm önerileri üretmek bağlamında yıl içerisinde çeşitli araştırma faaliyetleri sürdürülmektedir. Bu bağlamda Türkiye’de ilk defa hazırlanan “Boşanmaya Hazır Bulunuşluluk Ölçeği” ve “Ekran Bağımlılığı Araştırması ve Çalıştayı”, “Aile Çalıştayı” ve “NEÜ Öğrenci çalıştayı” gibi örnek faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Yine hem ülkemizde hem de yurt dışında aile temalı paneller düzenlenmiştir.

Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi hem üniversite personeline ve öğrencilerine hem de Konya’da yaşayan ailelere ve gençlere aile ve bireysel psikolojik destek hizmetinin devam ettirilmesi, gençlere, gençlerin sorunlarına yönelik olarak yapılacak araştırma ve uygulama faaliyetlerinin arttırılması ve çeşitlendirilmesi ve özellikle de gençlikle ilişkili konularda daha da etkin çalışmalar içerisine girilmesi amacıyla hizmete geçirilmiştir.