Mis Gibi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Camii

Meram ilçesinin yaya ve araç trafiği  bakımından en yoğun caddelerinden  biri konumundaki Yeni Meram  Caddesi’nde bulunan mevcut camimiz,  yerleşkemizdeki 15 bin dolayındaki  öğrenci, bin dolayındaki personel  popülasyonu ve çevredeki nüfus  yoğunluğu dikkate alındığında, yeterli  olmamakta, çoğu zaman cemaat  dışarıda kalmakta, bu durum da  camii avlusunun darlığı ve yola çok  yakın olmasından dolayı, ciddi bir  sıkışıklığa ve trafik kazası tehlikesine  yol açmaktadır. Camiimizin bulunduğu  konum, yola yakınlığının yanında,  eğitim faaliyetlerimizi yürüttüğümüz  binamızın da verimli kullanımını  engellemektedir.

Binamız, İlahiyat Fakültemizin dışında  Hukuk Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü,  Yabancı Diller Yüksekokulu, Kütüphane  Daire Başkanlığı, Konferans Salonu,  Yerleşke Kütüphanesi gibi akademik ve  idari birimlerimize de ev sahipliği yaptığı  için oldukça yoğun bir ziyaretçi ve  öğrenci trafiğine sahiptir.

Yerleşkemizin karşısında yer alan  askeri alanın Millet Bahçesi olarak  projelendirilmesinden dolayı, bölgedeki  nüfus yoğunluğunun daha da artacağı  öngörülmektedir.

Hitap ettiği cemaatin yoğunluğunu  ve bölgedeki potansiyel nüfus artışını  dikkate alarak, camii kompleksimizi  külliye mantığında çok katlı, içerisinde  ibadet alanı, sergi salonları, çok amaçlı  salonlar, kütüphane, müştemilat, otopark  gibi ünitelerin yer aldığı bir yapıya  kavuşturmayı arzu ediyoruz.

Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ile aynı  araziye inşaa edilecek camii projemizin  tamamı, Ahmet-Nezahat Keleşoğlu Vakfı  tarafından finanse edilecektir.